loading...

سايت جامع آشپزي

سايت جامع آشپزي

بازدید : 374
يکشنبه 11 خرداد 1399 زمان : 9:44

قهوه و تاریخچه قهوه :
قهوه نام نوعی نوشیدنی است که به واسطه بو دادن دان قهوه تولید می شود. این واژه شاید برایتان ناآشنا باشد، کافه یا کافا(kaffa) که عربی شده قهوه و نام شهری در اتیوپی است که گیاه قهوه ابتدا در آنجا روییده است. مردم اهل کفا به گیاه قهوه، بون می گویند. به گفته برخی عرب زبانان قهوه نام شرابی بوده است که با گذر زمان، نام این نوشیدنی شده است. ریشه واژه قهوه، قها می باشد که در گذشته نیز خوردن این نوشیدنی باعث بی اشتهایی می شده است (قها به معنی بی اشتهایی یا بی اشتها بودن است).
قهوه یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌های روی زمین است. تقریبا می‌توان گفت نسبت به نوشیدنی‌های الکلی، صنعتی و گازدار، این نوشیدنی مصرف به مراتب بیشتری دارد. اما در مورد تاریخچه قهوه باید بگوییم که قهوه تاریخچه بسیار جالبی دارد. به تعبیری می‌توان گفت فرایند کشف این دانه بسیار جالب و خواندنی است.
قهوه ابتدا در قرن یازده پدیدار شد، کشف قهوه توسط یک چوپان اهل کشور اتیوپی صورت گرفت، زمانی که چوپان دید گوسفندانش با خوردن برگ‌های یک درخت خاص انرژی مضاعف گرفتند، این درخت را مورد بررسی قرار داد. پس از مدتی مردم همان قبیله میوه‌ های درخت را جمع کردن و از عصاره آن در غذاهای شان استفاده نمودن و متوجه تاثیر بر افزایش هوشیاری خود شدند و پس از چندین سال به صورت اولین نوشیدنی مورد استفاده قرار گرفت و تا کنون نیز به همین شیوع مصرف شده است.کم کم و در قرن 14 میلادی قهوه رواج یافت و به شبه جزیره عربستان راه یافت و مصرف آن مانند روشی که از مردم اتیوپی آموخته بودند شروع شد، پس از مدتی درخت قهوه نیز برای مصرف مورد نیاز بود که در منطقه ای در کشور یمن کنونی درخت های ابتدایی در این منطقه کاشته شد سپس در قرن 15 میلادی قهوه به ترکیه نیز آورده شد و قهوه ترک نیز کار خود را در آن زمان آغاز کرد. ابتدا فقط در قصر سرو می‌شد ولی سپس جزو نوشیدنی های پرطرفدار افراد ثروتمند ترکیه لقب گرفت. به تدریج coffee در سراسر جهان رسوخ کرد و جزو پر طرفدار ترین نوشدنی ها قرار گرفت.

آشنایی با انواع قهوه :
قهوه روبوستا | Robusta
قهوه عربیکا | Arabica
قهوه سبز | Green Coffee
قهوه ترک | Turkish coffee
قهوه فرانسه|French coffee
قهوه اسپرسو
بسیاری از انواع قهوه که در کافه ها سرو می شوند بر پایه قهوه اسپرسو تهیه می شوند. اسپرسو با دستگاه های مخصوصی تهیه می شود و با افزودن شیر بخار داده شده، کف شیر و شکلات انواع مختلفی از قهوه آماده می شود. به این ترتیب، مهم ترین تفاوت این قهوه ها در ترکیبات اضافه شده به اسپرسو اولیه است.

بازدید : 455
11 زمان : 1399:2

معرفي آلوورا:

صبر زرد طبي يا آلوئه‌ورا (نام علمي: Aloe vera) يا شَب‌يار، صَبر يا صبر زرد يا شاخ بزي نام گياهي است از سرده? سِگِل‌ها (Aloe) راسته مارچوبه‌اي‌ها (Asparagales)، تيره سريشيان (Asphodelaceae) اين گياه بومي آفريقاي شمالي است.
آلوئه‌ورا بي‌ساقه‌است. البته برخي از آن‌ها داراي ساقه‌اي بسيار كوتاه هستند. اين گياه ۶۰ تا ۱۰۰ سانتيمتر رشد مي‌كند و از طريق پاجوش تكثير مي‌شود. برگ‌هاي آن نيزه‌اي كلفت و گوشتي با لبه‌هاي دندانه‌دار است و رنگ آن سبز تا خاكستري مي‌باشد. گل‌هاي آن بر روي سنبله‌اي مي‌رويند كه گاه تا ۹۰ سانتيمتر درازا دارد. هر كدام از گل‌هاي آن آويخته‌است و داراي جام لوله‌اي ۲–۳ سانتيمتري مي‌باشد. نام‌هاي ديگر آلوئه‌ورا عبارتند از: چادُروار، صبر سقوطري، آلوئه‌ورا، صبر، صبر كموار، صبر زرد، ازوال، ازوادزرد خزانه، مقر، ايلوا، صبارا، آلوئه كوراسائو، آلوئه هندي، آلوئه بارباد، الوا، صباره، برمس، سولع، مقرا، چادروا و صعدنا.

بازدید : 359
11 زمان : 1399:2

چه موقع از ماسك استفاده كنيد !؟ و چه زماني و چگونه مي توان از ماسك هاي پزشكي براي محافظت در برابر كروناويروس استفاده كرد ؟
قبل از قرار دادن ماسك نمدي يا هر نوع ماسك ديگر ، دستان خود را با دستمال حاوي الكل يا صابون و آب تميز كنيد.

بازدید : 438
11 زمان : 1399:2

آلو سياه يكي از انواع آلوها و از خانواده شليل و هلو مي باشد كه داراي طعم و مزه خاص بوده و غني از مواد معدني و ويتامين هاست؛ از اين ميوه در تهيه مربا، نوشيدني و مارمالاد استفاده فراواني مي كنند در اين آموزش قصد داريم شربت آلوسياه را آموزش دهيم.

بازدید : 359
11 زمان : 1399:2

سوپ جو با ماهي

طرز تهيه سوپ جو با ماهي:

جو و گندم را از شب قبل خيس كرده، با مقداري آب روي حرارت مي گذاريم تا خوب پخته شود و آب آن كشيده شود سپس در مخلوط كن ميكس مي كنيم .
آب ماهي را به آن افزوده و روي حرارت قرار مي دهيم تا به جوش آيد شير را به آن افزوده نمك و كره و ادويه را به همراه فلفل اضافه مي كنيم.
فرصت مي دهيم تا سوپ جا بيفتد در ظرف سوپخوري ريخته روي آن را با جعفري تزئين مي كنيم.


مواد لازم سوپ جو با ماهي:

مواد لازممقدار مواد
جوي نيم كوب 1 ليوان
آب ماهي4 ليوان
هويج نگيني شده نصف ليوان
كره50گرم
گندم پوست كنده شده يك چهارم ليوان
شيرنيم ليتر
جعفري ساتوري شده 2 قاشق غذاخوري
فلفل دلمه اي نگيني شدهنصف ليوان
نمك و فلفل سفيد به مقدار لازم

منبع:تك آشپز

بازدید : 336
11 زمان : 1399:2

طلا يا زَر با نشان شيميايي Au نام يك عنصر است. طلا فلزي نرم و چگال و شكل‌پذير به رنگ زرد روشن و براق است كه در مجاورت هوا و آب زنگ نمي‌زند و تيره نمي‌شود.
ارزش طلا به دليل كميابي آن، كاربردپذيري آسان، تصفيه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگي، رنگ متمايز، واكنش‌ناپذيري با ديگر عناصر است ويژگي‌هايي كه در كمتر فلز ديگري ديده مي‌شود. همچنين اين فلز اين قابليت را دارد كه تا حد رشته‌هاي بسيار كوچكي درآيد كه اين خاصيت در ساخت جواهرات كاربرد بسيار مهمي دارد.طلا از آغاز تاريخ مكتوب بشر همواره فلزي گران‌بها و محبوب بوده‌است كه براي ضرب سكه، ساخت جواهرات و كاربردهاي هنري استفاده مي‌شده‌است. در گذشته سياست مالي بسياري از كشورها بر پايه استاندارد طلا استوار بود يعني پول هر كشوري معادل مقدار مشخصي از طلا بود.

بازدید : 411
11 زمان : 1399:2

شيريني اتريشي ضمن اينكه درست كردنش راحت است بسيار خوش طعم بوده و ماندگاري بالايي دارد و در مدت زمان كمي پخته و آماده مي شود.


بازدید : 441
11 زمان : 1399:2

ﮐﯿﮏ ﻗﻬﻮﻩ ﺑﺎ ﺳﺲ ﺷﮑﻼﺕ از كيك هاي بسيار خوشمزه با طعمي بينظير است اين كيك هم سريع آماده مي شود و هم طرز تهيه اش آسان است

بازدید : 416
11 زمان : 1399:2

خورشت تره از انواع خورش هاي ايراني است كه اصالتا متعلق به استان كردستان است اين خورش در ساير مناطق كشور هم استفاده مي‌شود
كه دستور پخت كمي متفاوت دارد و داراي طعمي بي نظير و لذيذ مي‌باشد سبزي تره از لحاظ خواص غذايي شباهت زيادي به سير و پياز دارد،با اين تفاوت كه طعم ملايم تري دارد و باعث خوشبو شدن دهان مي‌شود.
تره همچنين خواص درماني بالايي دارد، داراي مقدار زيادي آهن و ويتامين ث مي‌باشد و در درمان مشكلات تنفسي كمك مي‌كند.

بازدید : 367
11 زمان : 1399:2

امروزه درخت خولان دريايي كه زادگاه اصلي آن در هيمالايا است نه تنها در بسياري از نقاط جهان شناخته شده است.

خولان دريا

. دانستني هاي علمي درباره درخت خولان دريا (Sea-buckthorn):
* در طي قرون متمادي Seabuckthorn به عنوان ميوه اي مغذي با خواص اعجاب آور درخت خولان دريايي به عنوان غذاي مكمل درماني، براي قويتر شدن عضلات و مقاوم شدن بدن اسبهاي جنگي در آسيا و اروپا شناخته شده بود.

با اين وجود سالهاي زيادي از معرفي آن به عنوان ميوه اي اعجاب انگيز به مردم آمريكاي شمالي نمي گذرد.
* امروزه درخت خولان دريايي كه زادگاه اصلي آن در هيمالايا است نه تنها در بسياري از نقاط جهان شناخته شده است بلكه محصولات اين درخت ميوه از مربا و آبميوه و ژله تا كرم هاي محافظت كننده پوست روز بروز در ميان مردم محبوبيت بيشتري پيدا مي كند.
* در اين گياه اعجاب آور بيش از 190 ماده ي بيولوژيك فعال نظير 6 ويتامين، 22 نوع اسيد چرب[1]، 42 نوع چربي و 36 نوع فلاونوييد[2]وجود دارد.

تاريخچه درخت خولان دريا:
نام علمي درخت خولان دريايي HIPPOPHA RHAMNOIDES تيره : Elaeagnaceae است. در دوران باستان از برگ و شاخه ي اين درخت در مقابل عفونتهاي ناشي از زخم استفاده مي شده است. جنگجويان يوناني از عصاره SEABUCKTHORN براي درخشان تر شدن بدن اسب ها استفاده مي كردند به همين دليل اين گياه را كه ازتركيب دو واژه ي HIPPO به معناي اسب و PHAOS به معناي درخشان،HIPPOPHA ناميده اند. اين گياه در اروپا به نامهاي Siberian pineapple ,Sea berry, Sand thorn, شناخته ميشود در ايران نيز به نامهاي سنجد صحرايي،سنجد تلخ، كام و خولان دريا خوانده مي شود و اعراب به آن عاسول رومي لقب داده اند.

دامنه انتشار و گستردگي جغرافيايي درخت خولان دريا:
به خاطر مقاومت شگفت انگيز اين گياه در مقابل تغييرات اب و هوايي دامنه انتشار ان از ارتفاعات پست كنار درياي بالتيك در اروپا تا ارتفاع 5200 متري در دامنه كوه اورست در هيمالايا متفاوت است. در اروپاي غربي اين گياه به خاطر خاصيت جذب نمك و تثبيت خاك در كناره هاي دريا كاشته مي شود در حاليكه درآسياي مركزي محل كاشت آن بيشتر در نواحي بياباني و خشك است.seabuckthorn ميتواند دماي مثبت 40 درجه تا منفي 40 درجه سانتيگراد را تحمل كند و در خاكهاي شور و قليايي به رشد خود ادامه دهد,از ريشه هاي ضخيم اين درختچه به سهولت پا جوش هاي بسياري خارج مي شود كه خود موجبات انبوه شدن گياه را در ناحيه اي فراهم مي آورد و ازاين جهت است كه دراراضي ماسه اي سواحل درياها براي جلوگيري از حركت تپه هاي ماسه اي اين درختچه را مي كارند تا به سهولت براثر انبوه شدن جلوي پيشرفت اين تپه ها را بگيرد.
.بيش از 90 در صد seabuckthorn دنيا در كشورهاي چين ، مغولستان، روسيه ، اروپاي شمالي و كانادا وجود دارد.
در ايران نيز به طور طبيعي ميتوان اين گياه را در نواحي مختلف پيدا كرد ,درختچه آن در دامنه البرز، مخصوصا اطراف تهران، ونك، شهرستانك، سپهسالار، ميگون، كرج و گچسر,ارتفاعات دويست وبيست متري ونك ، پس قلعه ، قزوين ، آذربايجان : قره داغ به عمل مي‌آيد.
نام هاي محلي آن سنجد تلخ ، كام ،كهام (دره كرج) كاه (در طالقان) چالي (در قره تپه و ايشلق در ميانه) كوكورد (آذربايجان غربي).
در كشورهاي چين، روسيه،سويس وژاپن هزاران كارخانه درامرتوليد اين محصول بسياربا ارزش مشغول فعاليت هستند.از اين گياه كه گياه دارويي نيز به حساب مي آيد محصولات به دست آمده ازفرايند ميوه وبرگ ودانه اين گياه ، شامل محصولات آرايشي- بهداشتي ، دارويي وغذايي مي باشد.
برگهائي درازوباريك ، نوك تيزوبه درازاي پنچ تا شش وبه عرض يك سانتي متردارد. پهنك برگ آن فاقد دندانه ولي داراي دمبرگ بسيار كوتاه است سطح فوقاني پهنك برگ هاي آن به رنگ سبزخاكستري ولي سطح تحتاني آنها نقره اي و پوشيده از فلسهاي مايل به خرمائي است گل هاي آن كه دراوائل بهارظاهرمي گردد ، رنگ مايل به سبز دارد و دو نوع نروماده دارد.
رنگ مايل به سبز دارد و دو نوع نروماده دارد. ميوه اش كوچك تقريباً كروي به رنگ زرد و نارنجي و داراي طعم ترشي است.

تعداد صفحات : 33

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    <
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 333
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 189
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 6
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 197
  • بازدید ماه : 595
  • بازدید سال : 1191
  • بازدید کلی : 226544
  • کدهای اختصاصی